Wat je moet weten voor je van start gaat

 

We willen je graag even een paar zaken aan je doorgeven zodat op 6 november, tijdens de AlphenseBergentrail, alles goed voor je verloopt.

 

Adres
De start en finish vinden plaats vanaf het dorpsplein (W. Binckplein) bij het Gemeenschapshuis  'Den Heuvel' in het historische hart van Alphen(Noord-Brabant)

 

Startnummer wordt opgestuurd!

In de week voor het evenement wordt je startnummer per post thuis gestuurd. Indien je extra items (shirt, buff of bibbit) hebt besteld ontvang je per mail een afhaalbewijs. Daarmee kun je bij de info balie je bestelde items ophalen.


Startnummer/ starttijd

Je startnummer en starttijd staan vermeld op de website. www.alphensebergentrail.nl onder het kopje programma.

 

Achterzijde startnummer
We verzoeken je dringend om je gegevens op de achterzijde van het nummer in te vullen. In geval van nood is dat voor de hulpverleners zeer nuttige informatie.

 

Overdragen startnummer
Mocht je alsnog niet mee kunnen doen dan mag je je startnummer overdragen aan een andere persoon.

 

Tassen afgifte / teruggave 
 De tassen afgifte/ teruggave is het gemeeschapshuis welke je via de achterzijde kunt bereiken. Aan je startnummer is een bagagelabel bevestigd die je dus vooraf aan je tas kunt vastmaken.

Evenals bij de andere trails van de Brabantsetrailserie werken we samen met een organisatie die Statushouders ondersteunt met hun integratie in de Nederlandse samenleving. Zij helpen ons o.a. bij de tassen inname en teruggave. Het zoekproces naar het bagage label kun je voor hen makkelijker maken door je startnummer aan hen te geven. Dan herkennen ze sneller het getal. 

 

Geen kleedgelegenheid

 Let op er is geen kleed/ wasgelegenheid in het gemeenschapshuis

 

Toiletvoorziening

Toiletvoorzieningen zijn buiten het gebouw geplaatst. Binnen kun je geen gebruik maken van de toiletten!!!

 

Kleinere startgroepen

Zoals je van ons gewend bent starten we ook hier in kleine startgroepen van maximaal 50 personen. Dit doen we om je voldoende onderlinge ruimte op het parcours te geven en je zo beter in de gelegenheid bent om van de natuur te genieten. Startgroep indeling en starttijden vindt je op onze website. www.alphensebergentrail.nl onder het kopje programma 'programma'

Indeling startgroepen
Ondanks de noodzakelijke kleinere groepen hebben we toch zoveel mogelijk geprobeerd om alle verzoeken, om samen met je loopmaatje van start te kunnen gaan, te honoreren. 

Op onze website onder kopje ‘Programma’ kun je lezen in welke startgroep je bent ingedeeld. De eerste startgroep vertrekt om 11.00 uur

NB: het is onmogelijk om verschillende loopafstanden in één startgroep te combineren.

 

Bestelde T-Shirts en Buffs
Degene die een T-Shirt en/of Buff hebben besteld, hebben deze week een bericht gehad dat ze hun shirt en/of Buff op vertoon van hun startnummer en de maill bij de info balie kunnen afhalen Let op: passen en ruilen is nu helaas niet mogelijk.

 

Parcours
De AlphenseBergentrail heeft een mooi afwisselend parcours met enkele leuke klimmetjes.

 

25 en 21 km lopen twee rondes

In tegenstelling tot voorgaande edities lopen de 25 km en de 21 km lopers twee lussen waardoor ze ook twee keer door de klimmetjes worden uigedaagd!

De 12,5 km en de 8 km lopen één ronde
De kaarten van het parcours kun je op de website bekiijken

 

Drankposten 
Er is één centrale drankpost waar de 25 km, de 21 km en de 12,5 km langs passeren. Op deze post wordt water, sportdrank en kleine snacks verstrekt.

De 8 km heeft een drankpost op het 5 km punt. Hier wordt uitsluitend water verstrekt.

 

Finish
Als je over de finish gaat dan pak je zelf je medaille van het rek en pak ook zelf je drank en versnappering die daar voor je klaar liggen.

 

Horeca
In en buiten het gemeenschapshuis is een horeca voorziening aanwezig. Bij goed weer zullen er tafels en stoelen op het plein geplaatst worden.

 

Parkeren
We hebben een nieuwe parkeerfaciliteit op het terrein van Broekman Logistics aan de Baarleseweg 77 in Alphen. Volg hiervoor de borden naar het parkeerterrein en let ook op de aanwijzingen van de verkeersregelaars.
Op het parkeerterrein is ook een toiletvoorziening aanwezig (altijd handig na een lange rit)

LET OP: 
De parkeerruimte ligt op circa 1,2 km van het startgebied. Houd hier rekening mee als je tijdig bij de start aanwezig wilt zijn!

 

Veiligheid
De route is volledig met pijlen aangegeven en in 2 zones ingedeeld. Probeer onderweg in je op te nemen in welke zone je loopt. De route wordt bewaakt door mountainbikers. In geval van nood waarschuw je je medelopers en de mountainbikers.

Mocht je een telefoon bij je hebben dan bel je ons noodnummer 0031683560108 en geef je aan ons door in welke zone je je bevindt.

Wij nemen dan contact op met de mountainbikers. (Let op dit noodnummer is alleen op de dag zelf beschikbaar.)  Ook zijn er langs de route een aantal EHBO-posten en tevens rijden er ook twee EHBO-ers op een mountainbike op de route waar je ook voor hulp bij terecht kunt.  

 

Wat neem je mee voor onderweg?
Je doet mee aan een trailrun door de natuur. Dat betekent dat je erop berekend moet zijn dat je onderweg voor jezelf moet zorgen. Neem dus voldoende eten en drinken mee en zorg voor de juiste kleding en schoenen. Denk ook aan een klein eerste-hulpsetje.

 

Herinnering
Iedere deelnemer ontvangt bij de finish een medaille. Deze dien jezelf bij de finish van het rek te pakken.
 


We zien er naar uit om jullie op 6 november in ons mooie Brabantselandschap te mogen begroeten!

We wensen je een mooie trail ervaring toe! 
Bert, Hessel en Rob 

 

 

route 8 km

route 12 km

route 21 km

route 25 km

ALPHENSEBERGEN TRAIL
Slider