Ooievaars trail is verplaatst naar 24 november

Belangrijk bericht:

Vanwege het verschuiven van het broedseizoen, die nu op 1 maart al ingaat, heeft het Brabantslandschap ons gevraagd de datum te verplaatsen.
In gezamelijk overleg is er nu voor gekozen om de Ooievaartrail op 24 november te laten plaats vinden. 

Start & Finish locatie
Klooster Nieuwkerk
Nieuwkerk 2
Goirle

Startnummer/starttijd

Je startnummer en starttijd staan op de website vermeld onder het kopje programma.

Iedere deelnemer die voor 1 maart heeft ingeschreven ontvangt per post, op het opgegeven adres, het startnummer. Mocht je het nummer op dinsdag 12 maart nog niet hebben ontvangen, stuur dan een mail naar info@brabantsetrailserie.nl 

Deelnemers die na 1 maart hebben ingeschreven kunnen hun nummer op 17 maart ophalen bij de info-stand.

Achterzijde startnummer

We verzoeken je dringend om je gegevens op de achterzijde van het nummer in te vullen. In geval van nood is dat voor de hulpverleners zeer nuttige informatie.

Overdragen startnummer

Mocht je alsnog niet mee kunnen doen dan mag je je startnummer overdragen aan een andere persoon. Voor zover wij daar niet van de hoogte zijn moet degene aan wie je jouw startnummer hebt overgedragen dat even melden bij het ophalen van het nummer.

Tassenafgifte

We hebben een bewaakt tassenverzamelpunt in een tent op het terrein ingericht. Aan je startnummer is een bagage label bevestigt welke je aan de tas moet vast maken. Let op: Er worden alleen tassen aangenomen waaraan dit label is bevestigd.

Veiligheid

De route is volledig met pijlen aangegeven en in 3 zones ingedeeld en wordt bewaakt door onze moutainbikers 

In geval van nood waarschuw je je medelopers en de mountainbikers zodat wij hulp voor je kunnen regelen. Probeer onderweg ook in je op te nemen in welke zone je loopt.
 Mocht je een telefoon bij je hebben dan bel je ons noodnummer 06 82528961 en geef je aan ons door in welke zone je je bevindt. Wij nemen dan contact op met de mountainbikers. (Let op dit noodnummer is alleen op de dag zelf beschikbaar.)
Ook zijn er langs de route een aantal EHBO-posten en rijden er twee EHBO-ers op een mountainbike op de route waar je voor hulp bij terecht kunt.

Wat neem je mee voor onderweg?

Je doet mee aan een trailrun door de natuur. Dat betekent dat je erop berekend moet zijn dat je onderweg voor jezelf moet zorgen. Neem dus voldoende eten en drinken mee en zorg voor de juiste kleding en schoenen. Denk ook aan een klein eerstehulp setje.

Eigen drinkbeker meenemen

Om het milieu niet te zwaar te belasten hebben we besloten om de drankposten geen bekers meer te geven maar vragen aan de deelnemers om hun eigen drinkbeker mee te nemen. Mocht je die niet meer hebben dan kun je bij je inschrijving een herbruikbare drinkbeker bestellen (€4,95) . Deze beker is opvouwbaar en heeft ook een kleine musketonhaakje waarmee je de beker aan je kleding of vest kan vast maken. Als je deze beker besteld hebt ontvang je deze op vertoon van het icoontje op je startnummer in het startvak.

Verzorging onderweg

We hebben 2 drankposten met water, thee en diverse snacks en fruit.
- de 25 km lopers passeren 2 drankposten ( 5 km- 16 km)
- de 21 km lopers passeren 2 drankposten (5 km – 16 km)
- de 16 km lopers passeren 2 drankposten ( 5 km -10 km)
- de 10 km lopers passeren 1 drankpost (5 km)

Voor alle afstanden is er op de finish verzorging en fruit.

De Ooievaars routes

Route 10 km

Route 16 km

Route 21 km

Route 25 km

Toestand bossen en paden

In de week voorafgaande aan het evenement plaatsen op deze pagina een update over de begaanbaarheid van de diverse paden van het parcours.

Kleedgelegenheid

We hebben op het veld een kleine tent met een beperkte ruimte beschikbaar, kom daarom bij voorkeur in je hardloop-outfit. Je kunt je tas bij de tassenbewaring afgeven. Gebruik hiervoor je bagagelabel op je startnummer.
Er is helaas geen douche gelegenheid aanwezig. Houd hier dus rekening mee!

Horeca

Op het veld is een sfeervolle horeca voorziening aanwezig waar je na afloop gezellig kunt napraten en wat kunt eten en drinken.

Buff en T-shirt

Heb je een t-shirt besteld of heb je ingeschreven voor onze Brabantse Trailserie dan kun je het bestelde shirt op vertoon van je startnummer ophalen bij de infostand in de tent.

Parkeren

Parkeren in de directe nabijheid van Klooster is vanwege het gering aantal parkeerplaatsen niet mogelijk. Deelnemers moeten daarom gebruik maken van het parkeerweiland aan het begin van het Nieuwkerksbaantje, een zijweg van de Turnhoutsebaan in Goirle. Indien het weiland te drassig is, parkeren we aan de rechterzijde van het  Nieuwkerksbaantje.

We verzoeken je de aanwijzingen van de Verkeersregelaars op te volgen!!

Let op: Van af de parkeerplaats moet je circa 1 km wandelen naar het Klooster.

Herinnering

Iedere deelnemer ontvangt bij de finish de 2024 medaille.

Brabantse Trailserie Fanshop

We zien ernaar uit je de komende trail te mogen begroeten.

We wensen je een mooie trail ervaring toe.

Het organisatieteam

Bert en Rob

Schrijf je in en loop mee

Een Uitdagende trails in een fantastische omgeving. een Trail met een verhaal!